hermes

We gaan je helpen en ontzorgen; vanuit de verkoop én de productie

Binnen Hermes speelt een goed geolied productieproces een belangrijke rol. Aan het leveren van een hoogwaardig, kwalitatief goed product wordt dan ook hard gewerkt. Maak kennis met Joep Thijssen, onze Manager Operations.

Joep valt meteen met de betonplaat in huis: “Het productieproces binnen Hermes is het hart van onze organisatie. Daar maken we de producten die de kwaliteit hebben die onze afnemers mogen verwachten. Dat we daar onze onverdeelde aandacht aan schenken, staat voor mij als een paal boven water.”

Lean Manufacturing
Joep heeft voor Hermes al een aantal focuspunten in beeld. “We zijn een nieuw bedrijf, maar het productieproces is dat natuurlijk niet. Er rollen al jaren de mooiste producten uit deze fabriek. Waar ik me op ga richten is om dat proces nog verder te verbeteren. Dat betekent aandacht voor bijvoorbeeld Lean Manufacturing; op welke manier kunnen we maximale waarde voor de klant creëren door verspillingen zoveel mogelijk te reduceren?”

Dry-casting
Joep gaat verder: “We gaan daarnaast de focus leggen op leveringsbetrouwbaarheid, flexibiliteit en verdere verduurzaming. Kijk, Hermes onderscheidt zich al doordat we gebruik maken van de dry-casting* methode in de productie (in plaats van het veelgebruikte wet-casting). We gaan ons verder onderscheiden door onze strenge kwaliteitscontrole, digitalisering, modernisering en verduurzaming. En dat vanuit de overtuiging dat de klant altijd centraal staat. In mijn optiek kun je dat niet anders doen dan door de klant te ontzorgen; niet alleen vanuit de verkoop maar zeker ook vanuit productie. Daarmee gaan we echt het verschil maken!”

 

*Wet-casting is een vorm van beton die gemakkelijk vloeit met een hoog water-betonverhouding. In de prefabindustrie wordt natgieten vaak gebruikt. Het wordt in mallen gegoten, ontkist en afgewerkt. Dry-casting daarentegen heeft een lage water-cementverhouding en geen vloeibaarheid. Met dit "droge proces" kunnen onderdelen in één mal worden gegoten zonder dat deze vervormen.